fbpx

Klantenzone      Bel ons : +32 3 225 09 11

 • Verzekeringen voor Particulieren

  Als "particulier" kunnen wij u een breed scala aan verzekeringen aanbieden om u te beschermen tegen alle zorgen en zorgen.

  Meer info

 • Verzekeringen voor
  Old Timers

  Welke old-timer u ook bezit, wij hebben voor u een oplossing op maat.

  Meer info

 • Verzekeringen
  Omnium Ferrari

  Eén van de meest concurrerende aanbiedingen op de markt!!

  Meer info

 • Verzekeringen voor
  Bedrijven en Zelfstandigen

  Oplossingen aangepast aan elk type bedrijf en elke zelfstandige.

  Meer info

Omnium Porsche

Omnium Porsche

Porsche is synoniem van uitmuntendheid. Onze waarborgen zijn dat ook.

Meer info

Particulieren

Particulieren

Als "particulier" kunnen wij u een breed scala aan verzekeringen aanbieden om u te beschermen tegen alle zorgen en zorgen.

Meer info

Old Timers

Old Timers

Welke old-timer u ook bezit, wij hebben voor u een oplossing op maat.

Meer info

Bedrijven en Zelfstandigen

Bedrijven en Zelfstandigen

Oplossingen aangepast aan elk type bedrijf en elke zelfstandige.

Meer info

  Welke verzekeringen voor singles?

  Op 1 januari 2023 telde België 5,1 miljoen particuliere huishoudens, waarvan 1,8 miljoen eenpersoonshuishoudens. Dat blijkt uit de nieuwe resultaten van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Dit is meer dan een derde (36%) van de particuliere huishoudens. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is het gewest met het grootste aandeel eenpersoonshuishoudens (47%).


  Ook wie alleen door het leven gaat, heeft een pak verzekeringen nodig. Of je single bent of niet heeft geen impact op de autopolis of brandverzekering. Wel wonen alleenstaanden vaak in een kleiner huis of appartement, waardoor de premie voor de brandverzekering voordeliger uitvalt dan bij een gezinswoning. Ook als huurder heb je er alle belang bij om zo’n polis af te sluiten. Dat een familiale verzekering alleen nodig zou zijn voor gezinnen is één van die hardnekkige mythes. In werkelijkheid is ook voor alleenstaanden zo’n ‘gezinsverzekering’ een must. Een ongeval schuilt soms in een klein hoekje - en ook een volwassen single kan schade berokkenen. Je moet je familiale verzekering bijvoorbeeld aanspreken nadat je als voetganger of fietser schade hebt berokkend aan een ander. Wel is het zo dat de premie van een familiale verzekering voor een single goedkoper is dan die voor gezin. Dat is ook logisch gezien er slechts 1 verzekerde is. Hetzelfde geldt voor de hospitalisatieverzekering. Een single zal minder betalen dan voor een gezinspolis.

  Waarom sluiten singles een levensverzekering af?

  Vele alleenstaanden zonder kinderen sluiten geen levensverzekering af, omdat ze doorgaans geen rekening hoeven te houden met de financiële afhankelijkheid van hun partners of nabestaanden . Toch bestaan er situaties waarbij ook singles gebaat zijn bij een financieel vangnet in de vorm van een levensverzekering. We geven er drie:

  • Uitvaartverzekering. Deze verzekering betaalt de kosten van een begrafenis en zorgt voor da administratieve rompslomp die erbij komt.
  • Pensioenverzekering. Vele alleenstaanden vallen terug op een klein pensioen, terwijl het budget om rond te komen van een single relatief duurder is dan bij een gezin.
  • Overlijdensverzekering om bijvoorbeeld erfbelastingen of successierechten te betalen. Stel dat de nalatenschap naar broers, zuster, neven of nichten gaat. De erfbelastingen of successierechten kunnen hier oplopen tot 70% van de nalatenschap. Een overlijdensverzekering met de alleenstaande als verzekerde en de erfgenamen als verzekeringsnemer vermijdt torenhoge erfbelastingen of successierechten.

  Afdrukken

  Actualiteit

  Waarom een  successieverzekering? 19-09-2023 - Successierechten moeten in principe binnen de zes maanden na een overlijden vereffend worden, wat bij heel wat erfgenamen korzorgen teweeg brengt. Een successieverzekering kan een oplossing zijn voor wie bijvoorbeeld vastgoed erft en de erfbelastingen niet uit eigen zak wil of kan betalen. Lees het vervolg ...
  Wist je dat je hiervoor ook verzekerd bent in je familiale verzekering? 07-09-2023 - De familiale verzekering is wellicht de verzekering met de ruimste waarborgen tegen een zeer redelijke prijs. Wie er nog geen heeft, raden wij aan om er dringend één af te sluiten. Deze schade gevallen zijn verzekerd in de familiale verzekering. Lees het vervolg ...
  Welke verzekeringen voor singles? 09-08-2023 - Op 1 januari 2023 telde België 5,1 miljoen particuliere huishoudens, waarvan 1,8 miljoen eenpersoonshuishoudens. Dat blijkt uit de nieuwe resultaten van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Dit is meer dan een derde (36%) van de particuliere huishoudens. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is het gewest met het grootste aandeel eenpersoonshuishoudens (47%). Lees het vervolg ...

  Voor u gelezen

  Geen feed gevonden

  Contactgegevens

  NV MORTELMANS & C°
  Route des Marnières 83/6
  1380 LASNE
  FSMA nr 010039 A
  Tel +32 3 225 09 11
  verzekeringen@mortelmans.be