fbpx

Klantenzone      Bel ons : +32 3 225 09 11

Staar je niet blind op de rentevoet van de lening, er is ook de schuldsaldoverzekering

Je sluit best een schuldsaldoverzekering af wanneer je een hypothecaire lening genomen hebt. In dit geval betaalt de verzekeringsmaatschappij als je overlijdt voor de einddatum van de lening het saldo van je krediet aan de financiële instelling, die je een lening verleent heeft. De prijs van de schuldsaldoverzekering hangt af van verschillende elementen.

De premie van de schuldsaldoverzekering wordt  berekend op basis van de leeftijd van de verzekerde, het verzekerde kapitaal, de duurtijd van de lening en de rentevoet van de lening.

Ook volgende paramaters spelen in de berekening van de premie van de schuldsaldoverzekering:

1. Een roker betaalt meer voor zijn schuldsaldoverzekering dan een niet-roker. Je mag hier op een extra premie van minstens 20% rekenen.
2. Je doet een belangrijk profijt als je de schuldsaldoverzekering in één keert betaalt in plaats van elk jaar te betalen op voorwaarde dat je niet overlijdt tijdens de looptijd van de lening.
3. De premie hangt af van de manier waarop de verzekeringsmaatschappij het overlijdensrisico berekent. Gebruikt men de officiële sterftetabellen of volgt men de statistieken van de eigen levensverzekeringsportefeuille? Doorgaans is deze laatste manier van berekenen goedkoper.
4. Je kan als koppel ook een polis op beide namen afsluiten. De premie is goedkoper dan bij het afsluiten van twee afzonderlijke polissen. Een ‘polis op twee hoofden’ is weliswaar niet fiscaal aftrekbaar. De premie van een polis ‘op één hoofd’ is dat wel.

Je kan als koppel een schuldsaldoverzekering onderschrijven voor bijvoorbeeld elk de helft van het geleende bedrag of elk voor 100% van het geleende bedrag. We raden je aan deze laatste formule te kiezen, zodat de volledige last wegvalt wanneer er één van de partners overlijdt.

Het is niet alleen de hoogte van de rentevoet van je lening die de hoogte van je volledige leningslast bepaalt. Met andere woorden, je staart je best niet blind op de intrestvoet van de lening, ook de keuze van de juiste schuldsaldoverzekering en brandverzekering beïnvloedt je totale leningslast.

Aarzel niet om met ons contact op te nemen wanneer je van plan bent om een huis te kopen of verbouwingswerken uit te voeren. We zoeken voor jou de beste oplossing..
 

Afdrukken